Mijn naam is Helga van Hengst

Oprichtster en ex kanker patiënt

Eind 2004 werd bij mij de diagnose kanker vastgesteld, begin 2016 kreeg ik dan eindelijk het goede nieuws te horen dat ik kanker vrij ben verklaart. Door de vele bestralingen is mijn huid zo beschadigt dat ik er een litteken aan over heb gehouden. Na de bestraling wilde ik het litteken laten verwijderen helaas was dat in 2005 nog niet mogelijk. Ik ben toen naar de Beauty Beurs in Utrecht geweest en zo in aanraking gekomen met de stichting Viva la Donna. Daar besefte ik pas dat er nog meer vrouwen kanker hebben. Ik heb niks meer met het litteken gedaan en wilde graag iets doen voor en met deze vrouwen. Ik ben een gediplomeerd visagiste wat goed van pas kwam bij de stichting. Vanuit de eerste ontmoeting heb ik een eigen visagie salon ingericht voor deze vrouwen. Zo zet ik ieder jaar rond 29 mei deze moedige vrouwen in het zonnetje. Duizenden Beauty salons doen hier aan mee en zetten rond die dag ook hun deuren open voor gratis behandelingen voor vrouwen die in aanraking zijn gekomen met kanker, of hebben gehad. Helaas is de Stichting Viva la Donna gestopt per 31 december 2014.

Doordat ik de mogelijkheid heb gekregen binnen Dynamo Jongeren centrum, Nancy van loon voormalige manager van Dynamo dit te kunnen en mogen organiseren, ben ik zelf in 2015 verder gegaan met het organiseren van de Verwendag Power Beauties in samenwerking met Dynamo o.a. het Blue Collar Hotel, Popei, Kringloopwinkels Emmaus en Karoesell, Bribos verwentasjes Den Haag, stichting Super Youth, inloophuis de Eik, Inloophuis de Cirkel in Helmond, Ergon, Douglas, Ici-Paris XL en Albertheijn in Eindhoven.

Sinds 2 augustus 2018 heb ik de Stichting Power Beauties opgericht Verwendag(en) speciaal voor kanker patienten met hun familie ongeacht de leeftijd.

Want een goede nazorg bevordert het proces om je beter te voelen, dat je kan genieten en weer kunt stralen!